Росія заявила про плани наростити військові сили на західному кордоні

Читать на русском
У Росії заявляють, що формування нових російських частин стане відповіддю на зростаючу активність країн НАТО на чолі з США
Ілюстративне фотоМіноборони РФ

У Росії заявили про плани протягом 2021 року створити та розгорнути на західному кордоні РФ 20 нових частин і з'єднань, мотивуючи це нібито зростаючою загрозою від НАТО.

Про це заявив глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, повідомляє РИА Новости.

За словами Шойгу, формування нових російських частин стане відповіддю на зростаючу активність країн НАТО на чолі з США, які, на думку міністра оборони РФ, занадто наростили «інтенсивність польотів і присутність бойових кораблів біля російських кордонів».

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

«Дії наших західних колег руйнують систему безпеки у світі та змушують нас вжити заходів адекватної протидії. Ми постійно вдосконалюємо бойовий склад військ», - заявив міністр.

Відзначається, що нові підрозділи будуть відразу отримувати найсучасніші озброєння і техніку - останньої передбачається поставити не менше двох тисяч одиниць. Також свіжозформовані частини візьмуть участь у військових навчаннях на західному кордоні.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що РФ відвела тільки частину військових від українських кордонів. Однак там залишаються ще десятки тисяч російських солдатів. Також Росія продовжує агресію в Чорному морі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: