Біля кордону України залишаються десятки тисяч військових РФ – генсек НАТО

Читать на русском
РФ відвела лише частину військових від українських кордонів. Однак там залишаються ще десятки тисяч російських солдатів.
фото Virginia Mayo/AP

РФ відвела лише частину військових від українських кордонів. Однак там залишаються ще десятки тисяч російських солдатів. Також Росія продовжує агресію у Чорному морі.

Про це у вівторок, 25 травня, заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг на спільній пресконференції з прем'єром Естонії Каєю Каллас.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«У той час, як Росія відвела деякі свої війська, десятки тисяч солдатів залишаються в Україні і навколо неї, а також залишається значна кількість озброєння», - сказав Столтенберг.

Він також зазначив, що Росія продовжує обмежувати свободу навігації у Чорному морі, включаючи Керченську протоку.

Це, за його словами, викликає серйозне занепокоєння. Він додав, що НАТО продовжить проявляти пильність, зміцнювати оборону і засоби стримування, а також підтримувати партнерів Альянсу.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що Росія не стримала свою обіцянку і не відвела всі свої війська у місця дислокації до 1 травня - як анонсували в Міноборони РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: