НАТО проводить великі навчання у Балтійському морі

Читать на русском
В регіоні Балтійського моря сьогодні, 6 червня, почалися великі військові навчання НАТО і США. До навчань беруть участь близько чотирьох тисяч військових.
Reuters

В регіоні Балтійського моря сьогодні, 6 червня, почалися великі військові навчання НАТО і США. До навчань беруть участь близько чотирьох тисяч військових.

Про це повідомляє DW.

«У цьому році ми святкуємо 50-річчя навчань Baltops, які утворюють основу здатності до співпраці», – заявив командувач маневрами, американський віце-адмірал Джин Блек.

Центр інформації ВМС Німеччини в Кілі інформує, що в маневрах Baltops беруть участь військові з 18 країн, 40 військових кораблів, 60 літаків. Крім 16 країн НАТО, у них задіяні підрозділи зі Швеції й Фінляндії. Зазначено, що маневри почалися біля берегів Данії, згодом навчання буде переноситися далі на схід. Підкреслюється, що вперше в програму внесли відпрацювання оборонних тактик проти кібератак.

Міжнародні військові навчання: які маневри пройдуть в Україні в 2021 роціУкраїна в 2021 році проведе військові навчання за участю США, Великої Британії, Польщі та інших країн-членів НАТО.

Крім того, біля узбережжя Литви планується провести десантну операцію.

Навчання триватимуть до 18 червня. Вони регулярно проходять у балтійському регіоні з 1972 року.

Нагадаємо, масштабні міжнародні військові навчання «Весняний шторм» завершились в Естонії. Вони проходили з 17 травня до 5 червня. У них взяли участь майже сім тисяч військовослужбовців з Естонії, США, Великої Британії, Латвії, Польщі, Італії, Франції та Данії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: