Окупанти в Криму почали розчищати русла річок

Читать на русском
Окупанти в Криму намагаються різними способами наповнити пересихаючі водосховища. В Алушті розчищали русла річок, що впадають в одне із водосховищ.
alushta.rk.gov.ru

Окупанти в Криму намагаються різними способами наповнити пересихаючі водосховища. В окупованій Алушті розчищали русла річок, що впадають в одне із водосховищ.

Про це повідомила окупаційна «адміністрація» Алушти на своєму сайті.

«Розуміючи, що того обсягу води, який є в цей час, місту не вистачить, було прийнято рішення промоніторити русла приток. Ініціативу екологічного патруля підтримали різні відомства і служби», – йдеться в повідомленні.

Як змінилися Донбас і Крим з приходом Росії: вигляд із супутниківДонбас і Крим після початку російської агресії – який мають вигляд із супутників. Зруйнований донецький і луганський аеропорти, спорожнілі селища і пересохлі річки Криму – на відео Слово і діло.

До розгрібання гілок, повалений дерев та кам'яних брил на шляху природного потоку води у річках, що впадають в Ізобільненське водосховище, загалом залучили близько 100 людей. Окупанти вважають, що такі дії можуть дати 10% збільшення водного припливу.

Нагадаємо, за підсумками травня 2021 року приплив води до водосховищ Криму значно зменшився, що призвело до зниження сумарного запасу води на анексованому півострові.

В окупованому Криму російські фахівці почали бурити свердловини в акваторії Азовського моря, щоб дістатися запасів прісної води, що ховаються під морським дном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: