Інтерпол відмовляється шукати фігурантів справ, пов'язаних з Кримом – прокуратура

Читать на русском
Втім, попри нейтральну позицію Інтерполу, Україна має двосторонню співпрацю з іншими державами
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Інтерпол категорично відмовляється оголошувати в розшук фігурантів справ, пов'язаних з окупованим Росією Кримом, посилаючись на суперечність у своєму статуті.

Про це розповів голова прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя ігор Поночовний під час зустрічі зі ЗМІ, повідомляє УНІАН.

«Одним з основоположних принципів міжнародної організації поліцейського співробітництва «Інтерпол» є принцип нейтралітету, який нормативно закріплений статтею 3 Статуту Організації та передбачає заборону організації втручатися у справи політичного, релігійного, військового та расового характеру» - процитував прокурор заяву українського бюро Інтерполу.

Це означає, що Інтерпол розглядає всі справи українських правоохоронних органів, пов'язані з суспільно-політичними подіями в Україні 2013-2014 років, тимчасово окупованими українськими територіями, збройним конфліктом на Сході України, як ті, що підпадають під статтю 3 незалежно від того, яка кримінально-правова кваліфікація дана їм в Україні.

Втім, додав прокурор, попри нейтральну позицію Інтерполу, Україна має двосторонню співпрацю з іншими державами, які можуть допомогти Києву зловити фігурантів справ.

Тим часом підконтрольний країні-окупанту РФ «Верховний суд Криму» незаконно засудив голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: