У Криму посилилося пересихання річок та водосховищ

Читать на русском
За підсумками травня 2021 року приплив води до водосховищ Криму значно зменшився, що призвело до зниження сумарного запасу води на анексованому півострові.

За підсумками травня 2021 року приплив води до водосховищ Криму значно зменшився, що призвело до зниження сумарного запасу води на анексованому півострові.

Про це повідомляє Кримське управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища в середу, 2 червня.

Приплив води до водосховищ природного стоку в травні значно зменшився та в млн куб. м склав: Белогорське - 2,83, Сімферопольське - 0,534, Щасливе - 0,718, Чорноріченське - 2,19.

Олексій РезніковМіністр оборони України
Резніков пообіцяв до кінця 2020 року відкрити на адмінкордоні з Кримом сервісний центрСказано 14 листопада 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

У результаті інтенсивної спрацювання запасів, що залишилися води водосховищ природного стоку, загальний сумарний запас води до початку літа склав 79,24 млн куб. м, що на 6,531 млн куб. м менше, ніж місяць тому і на 5,92 млн куб. м менше, ніж рік тому.

Через відсутність опадів після третьої за рахунком малосніжною зими, у Криму повторюється торішня ситуація, коли на більшості селевих річок півострова спостерігається низький рівень води, а на «більшості селевих річок округів Алушти, Судака і Феодосії зберігається пересихання».

У травні в басейнах кримських річок випало 2,9-25 мм опадів або 7-35% норми. Самий значний недобір опадів відчувався в басейнах річок Кача, Бельбек, Чорна, Салгир. Вони носили короткочасний характер і найбільшими були переважно в рівнинних районах. У Кримських горах знову спостерігався значний недобір опадів: Ай-Петрі 16 мм (24% норми), Ангарський перевал 16,8 мм (22% норми).

Раніше МЗС України попередив про санкції за польоти з Білорусі до Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: