У НАТО занепокоєні зближенням Путіна та Лукашенка

Читать на русском
Країни-члени НАТО дуже стурбовані через співпрацю Росії з Білоруссю, яка значно посилилася останнім часом.
Reuters

Країни-члени НАТО дуже стурбовані через співпрацю Росії з Білоруссю, яка значно посилилася останнім часом.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

«Ми дуже уважно стежимо за тим, що відбувається в Білорусі. Союзники серйозно стурбовані більш тісною співпрацею між Москвою і Мінськом в останні місяці. Раніше Росія масово порушила територіальну цілісність таких держав як Україна, Грузія і Молдова», – зазначив він.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Столтенберг наголосив, що Альянс є оборонним союзом і готовий захистити своїх союзників від будь-якого виду загроз з Росії та Білорусі. Йдеться, зокрема, про Литву, Латвію та Польщу, які є членами НАТО і межують з Білоруссю.

Крім того, генсек НАТО назвав серйозним викликом партнерство Росії та Китаю, які проводять спільні маневри та інтенсивно обмінюються досвідом.

Нагадаємо, якщо Росія і Білорусь все-таки створять Союзну державу, це буде мати для України далекосяжні наслідки та представляти для неї величезну небезпеку. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: