Україна переходить на електронні лікарняні – Ляшко назвав терміни

Читать на русском
Перехідна модель працюватиме до кінця серпня: лікарі формуватимуть лікарняні листи в електронному вигляді, але пацієнти отримуватимуть на руки паперові листки
Ілюстративне фотоtimeua.info

Україна з 31 серпня повністю перейде на електронні лікарняні. До цього в країні діятиме перехідна модель.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у своєму Facebook.

«Повний перехід всіх медичних установ країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 року. До 31 Серпня працюватиме перехідна модель введення е-лікарняних», — написав міністр.

За його словами, це означає, що лікарі формуватимуть лікарняні листи в електронному вигляді, але пацієнти отримуватимуть на руки паперові листки.

Мінсоцполітики хоче зменшити виплати за лікарняний: що зміниться для українцівЩо хочуть змінити у виплаті лікарняних і скільки тепер під час хвороби отримуватимуть українці, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Рішення про вид документа, який видається пацієнту для підтвердження його факту тимчасової непрацездатності, буде приймати лікар відповідно до вимог МОЗ... Звичайно, введені зміни не можуть запрацювати відразу, для цього потрібен час, навчання та роз'яснення для медичних працівників і всіх, хто причетний до цього процесу. Але, хочу запевнити, що ми зі свого боку готові підтримувати та додатково пояснювати при необхідності. Адже, Міністерство йде до того, щоб зробити процес отримання лікарняного максимально зручним і прозорим», — заявив Ляшко.

Нагадаємо, в Україні збільшився середній розмір лікарняного - тепер середній розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності від Фонду соціального страхування склав 365,26 грн у розрахунку на день.

Також ми писали про те, як оформити лікарняний лист і отримати виплати в тому випадку, якщо захворів на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: