Комітет ВР підтримав впровадження е-лікарняних

Читать на русском
Комітет ВР рекомендує ухвалити в цілому проєкт постанови 4243 щодо запровадження електронного реєстру листків непрацездатності
Фото з відкритих джерел.

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній раді ухвалити в цілому проєкт постанови № 4243 щодо запровадження електронного реєстру листків непрацездатності.

Як повідомляє пресслужба парламенту, голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова зазначила, що електронний лікарняний має стати запобіжником для витрат з Фонду соціального страхування на фальсифіковані лікарняні і ті, які виписуються заднім числом.

Степанов прокоментував затримку з впровадженням електронного лікарняногоПочаток запуску електронного лікарняного в Україні затримується через пандемію коронавірусу.

Відповідний проект Рада може розглянути вже наступного тижня.

«За підсумками розгляду члени комітету рекомендують ухвалити постанову в цілому, врахувавши наступні правки: Верховна рада дає рекомендації Кабінету міністрів, а не окремим міністерствам; Кабінет міністрів має прозвітувати перед Комітетом до 15 січня 2021 року і запровадити Електронний реєстр листків непрацездатності з 1 лютого 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що наступний тиждень буде для парламенту останнім пленарним тижнем цього року.

Вчора Кабмін на позачерговому засіданні в середу, 9 грудня, затвердив офіційну дату жорсткого карантину. Його запровадять з 8 по 24 січня.

Також уряд продовжив дію загального карантину в Україні, який було оголошено через пандемію коронавірусу, він буде діяти до 28 лютого 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: