Скільки в Україні медиків, лікарень та ФАПів

Читать на русском

За даними Центру Разумкова, з України з початку пандемії виїхали близько 66 тисяч лікарів. Крім того, більше 5 тисяч лікарів спеціалізованої ланки і майже 34 тисячі медпрацівників (більшість з них пенсійного та передпенсійного віку) звільнилися. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки зараз у країні лікарів, медичного персоналу і медустанов.

В Україні 147,4 тисячі лікарів усіх спеціальностей та 1 тисяча 186 лікарняних установ. Найбільше лікарів в Києві (14,6 тис.), Львівській (11,9 тис.) і Дніпропетровській (11,5 тис.) областях, найменше – у Луганській області (1,9 тисяч).

Найбільша кількість медустанов розташована в Дніпропетровській (103), Львівській (90) та Харківській (76) областях.

Крім того, в Україні працює 273 тисячі 526 осіб середнього медичного персоналу: найбільше в Дніпропетровській і Львівській областях (по 20 тисяч), Києві (18,2 тис.) і Харківській (16,3 тис.) області; найменше – в Луганській області (4,5 тис.).

Також в областях функціонує 11 тисяч 278 фельдшерсько-акушерських пунктів. Їх найбільше у Львівській (888), Хмельницькій (738), Тернопільській (697) та Вінницькій (688) областях. Найменше ФАПів в Миколаївській області – 107.

Усього в Україні зробили 1 млн 68 тисяч 195 щеплень від коронавірусу (станом на 25 травня). За кількістю зроблених вакцинацій лідирує Київ, Дніпропетровська і Львівська область. Як бачимо, в цих регіонах медична інфраструктура добре розвинена – найбільше лікарів і медперсоналу, а також лікарняних установ.

Аутсайдером за кількістю зроблених щеплень є Луганська область. При цьому в регіоні і лікарів, і медперсоналу найменше в Україні.

Нагадаємо, «Слово і діло» вивчило, як змінювалися витрати на медицину в найбільших містах України.

Також ми писали про те, які медичні послуги з 1 квітня оплачує держава.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: