У Фонді соцстрахування повідомили про різке збільшення кількості лікарняних листків

Читать на русском
В Україні зафіксовано різке збільшення кількості лікарняних листів, які надаються на оплату до фонду. У жовтні нинішнього року кількість лікарняних листів у порівнянні з вереснем збільшилася на 48,9%.

В Україні зафіксовано різке збільшення кількості лікарняних листків, які надаються на оплату до фонду. У жовтні нинішнього року кількість лікарняних листів у порівнянні з вереснем збільшилася на 48,9%.

Про це повідомляє пресслужба фонду.

За оперативними даними, на 35,4% збільшилася кількість днів непрацездатності, сума витрат зросла на 38,7% або на 334,7 млн ​​грн.

Коронавірус у світі: в яких країнах протестували проти карантинуУ Німеччині, Франції, Італії, Австралії та Британії протестували проти нових карантинних обмежень через коронавірус.

Збільшення кількості листків і днів непрацездатності пов'язане із сезонним підвищенням захворюваності респіраторними хворобами, збільшенням потреби у догляді за хворими дітьми, ізоляцією від COVID-19 контактних осіб, а також безпосереднім захворюванням на коронавірус.

Темпи зростання кількості листків із тимчасової непрацездатності найбільші у регіонах, у яких обласні центри віднесені до «червоного» і «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки.

При цьому в Сумській області збільшення лікарняних у жовтні в порівнянні з вереснем склала 90,8%, в Тернопільській області - 87,9%, Миколаївській області - 83,3%, Вінницькій області - 80,4%, Полтавській області - 72,6 %, Харківській області - 66,1%, Черкаській області - 63%, Рівненській області - 62,2%.

Як раніше повідомлялося, в десяти областях COVID-ліжка заповнені більш ніж на 70%.

Також нагадаємо, вчені розповіли, у кого є природний імунітет до коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: