В Україні збільшився середній розмір лікарняного

Читать на русском
В Україні збільшився середній розмір лікарняного - тепер середній розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності від Фонду соціального страхування склав 365,26 грн в розрахунку на день.

В Україні збільшився середній розмір лікарняного - тепер середній розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності від Фонду соціального страхування склав 365,26 грн в розрахунку на день.

Про це повідомляє пресслужба відомства в четвер, 22 квітня.

«За оперативними підсумками I кварталу 2021 року зростання середньоденної допомоги в порівнянні з тим же періодом минулого року склав 15,9%. Всього в січні-березні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на суму понад 4 млрд гривень. Це на 1,4 млрд гривень, або 51,8% більше, ніж в січні-березні 2020 року», - йдеться в повідомленні.

Лікарняний при COVID-19: як отримати та які виплати нарахуютьВідкрити лікарняний можна не виходячи з дому, а от щоб його закрити доведеться йти в поліклініку на приймання до свого лікаря.

Однак підкреслюється, що з початку року обсяг надходжень частки від ЄСВ на рахунок Фонду соцстрахування щомісяця не покриває потребу у видатках відомства за той самий період.

«У I кварталі на рахунок Фонду надійшло 6,85 млрд грн частки від ЄСВ, потреба у витратах за той же період без урахування заборгованості на початок року склала 8,27 млрд грн, з яких 7,78 млрд грн - витрати на лікарняні, декретні і страхові виплати потерпілим на виробництві», - інформує ФССУ.

Істотне зростання потреби у видатках за листками непрацездатності спостерігається з осені минулого року. Він пов'язаний з:

  • захворюванням українців на COVID-19,
  • збільшенням потреби в догляді за хворими дітьми,
  • ізоляцією від COVID-19 контактних осіб,
  • сезонним підвищенням захворюваності,
  • випадками загострення хвороб через заборону планових госпіталізацій,
  • відсутністю або меншими обсягами проходження реабілітаційного лікування на базі санаторно-курортних установ.

Раніше в Міністерстві соціальної політики вирішили переглянути правила нарахування субсидій, в зв'язку з чим частина населення може втратити компенсацію від держави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: