На кордоні з Литвою затримали двох білоруських опозиціонерів

Читать на русском
Білоруські силовики затримали на кордоні з Литвою двох активістів, які брали участь в акціях після президентських виборів в країні в 2020 році.
Фото BBC

Білоруські силовики затримали на кордоні з Литвою двох активістів, які брали участь в акціях після президентських виборів в країні в 2020 році.

Про це повідомили в МВС Білорусі.

Опозиціонери були оголошені в міжнародний розшук за участь у масових заворушеннях.

«Жителів Бреста (21 і 27 років) затримали на ділянці кордону «Рудевщина» в напрямку Литви (1,5 км від держкордону Білорусі)», – йдеться в повідомленні.

Проти режиму Лукашенка: які наймасовіші акції протесту проходили у БілорусіНайбільш масові акції протесту, які були у Білорусі з 1996 року і донині, дивіться в інфографіці Слово і діло.

Зазначають, що активісти жили в Москві, а 2 червня прибули до Мінська, щоб звідти перебратися до Євросоюзу. На затриманих склали адміністративні протоколи за незаконний перетин державного кордону Республіки Білорусь.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича.

3 червня Роман Протасевич дав «інтерв'ю» держтелеканалу Білорусі, в якому «визнав» провину в організації масових заворушень в країні. Пізніше його колега, співзасновник каналу Nexta, журналіст Степан Путило заявив, що «визнання» Протасевича можуть бути результатом тортур.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: