У США назвали суму збитків від штурму Капітолію

Читать на русском
Міністерство юстиції США оцінило в 1,5 млн доларів збитки, завдані будівлі Капітолію в результаті штурму у січні цього року.
фото REUTERS

Міністерство юстиції США оцінило в 1,5 млн доларів збитки, завдані будівлі Капітолію в результаті штурму прихильниками колишнього президента Дональда Трампа.

Таку цифру озвучила прокурор Мона Седкі під час судового розгляду, повідомляє The Washington Post.

Атака на Капітолій: один з ватажків першим визнав свою винуОдин із засновників правої воєнізованої групи «Хранителі присяги» Джон Райан Шаффер визнав свою провину за звинуваченнями, пов'язаними із нападом на Капітолій 6 січня.

Оцінка збитків була представлена ​​в документах судового розгляду у справі одного з учасників заворушень. Сторона звинувачення хоче стягнути цю суму з обвинувачених, яких налічується 450 осіб. Ті, кого визнають винними в скоєнні менш тяжких правопорушень, заплатять по $500, а ті, хто виявиться винним за більш серйозною статтею - $2 тис.

Представники головного архітектора Капітолію підтвердили, що в основі підрахунків - підготовлена ​​ними оцінка збитків. В результаті штурму були пошкоджені предмети мистецтва і меблі, які мають історичну цінність.

Нагадаємо, 6 січня 2021 року прихильники тоді чинного президента США Дональда Трампа увірвалися до Капітолію і зірвали слухання з оголошення результатів виборів голови Білого дому.

Пізніше в США оголосили про створення незалежної комісії з розслідування подій 6 січня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: