Трамп хотів узяти участь в штурмі Капітолію – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп хотів приєднатися до радикально налаштованого натовпу, який зібрався 6 січня на Капітолійському пагорбі.
Фото: Getty Images

Президент США Дональд Трамп хотів приєднатися до радикально налаштованого натовпу, який зібрався 6 січня на Капітолійському пагорбі.

Про це пише агентство Reuters з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, Трамп хотів особисто піти в Капітолій, щоб продемонструвати своє невдоволення в Конгресі, який почав процедуру підтвердження перемоги демократа Джо Байдена на виборах президента США.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

Однак секретна служба США наполегливо попереджала Трампа, що агенти не зможуть гарантувати його безпеку в разі, якщо він піде на цей крок.

Співрозмовники Reuters розповіли, що зрештою Трамп поступився і дивився, як протестувальники штурмували Капітолій по телевізору з Білого дому.

Нагадаємо, 6 січня на мітингу, який відбувся перед Білим домом, Трамп заявив прибічникам, що ніколи не визнає поразки на виборах, і закликав іти до будівлі Конгресу, де мали оголосити переможцем виборів Байдена. Протестувальники вирушили до будівлі Конгресу США і штурмом узяли її.

Унаслідок заворушень загинуло п'ятеро людей, а у Вашингтоні оголосили надзвичайний стан.

7 січня Конгрес США затвердив Байдена переможцем президентських виборів. Інавгурація нового президента США має відбутися 20 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: