ФБР відкрила більше 160 кримінальних справ через напад на Капітолій

Читать на русском
ФБР Сполучених Штатів відкрило вже більше 160 кримінальних справ через масштабні заворушення, які відбулися у Вашингтоні 6 січня, і, в ході яких, прибічники Дональда Трампа захопили штурмом будівлю Капітолію.
Фото з відкритих джерел

Федеральне бюро розслідувань Сполучених Штатів відкрило вже більше 160 кримінальних справ через масштабні заворушення, які відбулися у Вашингтоні 6 січня, і, в ході яких, прибічники Дональда Трампа захопили штурмом будівлю Капітолію.

Про це заявив заступник начальника регіонального відділення ФБР в окрузі Колумбія Стівен Д`Антуоно, повідомляє Reuters.

Він додав, що спецслужба отримала більше 100 тисяч фото та відеодоказів, які містять інформацію про учасників заворушень.

Виконуючий обов'язки прокурора США Майкл Шервин заявив, що відносно учасників близько 70 справ уже висунуті звинувачення, і він очікує, що незабаром їх число зросте до сотень.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Пізніше стало відомо, що американські правоохоронці відкрили більш ніж півсотні кримінальних справ за фактом масових заворушень 6 січня та вже затримали кількох обвинувачених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: