Атака на Капітолій: один з ватажків першим визнав свою вину

Читать на русском
Один із засновників правої воєнізованої групи Хранителі присяги Джон Райан Шаффер визнав свою провину за звинуваченнями, пов'язаними із нападом на Капітолій 6 січня.
Оfficelife

Один із засновників правої воєнізованої групи «Хранителі присяги» Джон Райан Шаффер визнав свою провину за звинуваченнями, пов'язаними із нападом на Капітолій 6 січня.

Про це повідомляє The Hill.

Він став першим обвинуваченим, який уклав угоду щодо визнання вини з федеральними прокурорами. Шаффер, якого заарештували в січні після того, як він здався агентам ФБР, визнав себе винним у перешкоджанні виконанню службових обов’язків та у проникненні з небезпечною зброєю в приміщення з обмеженим доступом.

Угода про визнання провини також означає важливий крок у розслідуванні дій натовпу прибічників експрезидента Дональда Трампа, у цій справі вже висунуто звинувачення проти більш як 400 осіб.

Приголомшливий шторм на Вашингтонщині: що далі?Штурмом Капітолію США в Вашингтоні закінчився мітинг прихильників Дональда Трампа. Є загиблі і постраждалі.

Ключова частина розслідування охоплює діяльність крайніх правих груп – таких, як «Хранителі присяги» і «Горді хлопці», й угода Шаффера може спонукати інших обвинувачених до співпраці. Зазначають, що за скоєне передбачено покарання у вигляді 20 років тюремного ув'язнення. Однак Шафферу, ймовірно, буде значно скорочено термін завдяки співпраці.

«У цей 100-й день після жахливого нападу 6 січня на Капітолій Сполучених Штатів член «Хранителів присяги» Джон Шаффер визнав себе винним у скоєнні кількох тяжких злочинів, у тому числі за проникнення в Капітолій у бронежилеті та зі спреєм проти ведмедів, з наміром перешкодити Конгресові в ухваленні результатів Колегії виборців», – заявив заступник генерального прокурора Джон Карлін.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США. Вони захопили будівлю Капітолію, в якій відбувалося засідання американського Конгресу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: