Штурм Капітолію: у справі вже 150 обвинувачених

Читать на русском
У США, в ході розслідування штурму Капітолію у Вашингтоні, який відбувся 6 січня, федеральні прокурори вже звинуватили 150 осіб.
Фото - Reuters.

У США в ході розслідування штурму Капітолію у Вашингтоні, який відбувся 6 січня, федеральні прокурори вже звинуватили 150 осіб.

Як інформує CNN, загалом впізнали 400 осіб.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

Багатьом пред'явлені звинувачення в проникненні в закрите приміщення без законних підстав.

Серйозніші звинувачення варіювалися від крадіжки державної власності, змови, міждержавних загроз до нападу на правоохоронні органи.

Співробітники правоохоронних органів повідомили CNN, що очікують в майбутньому арешту ще сотень учасників заворушень. При цьому наголошується, що слідчі почали фокусуватися на більш складних випадках, таких як екстремістські групи, які брали участь в нападі.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Американські правоохоронці відкрили більш ніж півтори сотні кримінальних справ за фактом масових заворушень.

Пізніше Палата представників США схвалила резолюцію про імпічмент президенту Дональду Трампу. Він став першим президентом в історії, якому імпічмент оголосили двічі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: