Українські міста піднімають ціни на проїзд у громадському транспорті

Читать на русском
Великі міста підіймають ціни на проїзд, мотивуючи це збитками перевізників від карантину і пандемії, а також подорожчанням палива і запчастин
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У великих містах України міські ради почали один за іншим підіймати тарифи на проїзд у громадському транспорті. Як мінімум, у чотирьох обласних центрах вже зросли ціни на проїзд.

Про це повідомляє економічне видання «Деньги.ua».

Відзначається, що в більшості випадків підняття тарифів мотивується тим, що перевізники зазнають збитків через пандемію, коронавірусні обмеження, подорожчання палива і запчастин, а також зростання мінімальної зарплати.

Так, у Вінниці з 1 червня проїзд зріс до 10 грн. Це на дві гривні дорожче, ніж проїзд у київських маршрутних таксі.

Від скількох чашок кави доведеться відмовитися киянам через подорожчання проїздуВартість проїзду в столичному транспорті підвищилася вдвічі. Скоріш за все, кияни заощаджуватимуть на ранковій каві перед роботою. Ми підрахували, від скількох чашок кави доведеться відмовитися на користь оплати за проїзд.

У Миколаєві вартість проїзду підвищилася не тільки в маршрутних таксі, а і в електротранспорті, проте там вартість проїзду в маршрутному таксі залежить від відстані, яку пасажир планує проїхати. Мінімальний тариф на відстань менше ніж 10 км становить 6 грн, максимальний - 10 грн.

У Полтаві вартість одноразової поїздки в електротранспорті підняли до 6 грн, в маршрутках — до 8 грн.

У Запоріжжі вартість проїзду зросла ще з 1 травня. Маршрутні таксі коштують замість 6 грн - 8 грн (а у віддалені райони Правого берега - до 10 грн), автобуси подорожчали з 5 грн до 7 грн, трамваї та тролейбуси - з 4 грн до 6 грн.

Нагадаємо, що у Львові місцева влада вирішила підвищити плату на проїзд у громадському транспорті ще 21 травня. Тариф на проїзд у маршрутках та електротранспорті встановлено однаковий — 10 грн. Однак квитки на проїзд у комунальному транспорті можна купити дешевше, вони продаються за 9 грн в точках продажу, і за 8,50 грн онлайн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: