У КМДА відповіли, чи підвищать вартість проїзду в метро

Читать на русском
Вартість проїзду в метро і в громадському транспорті в Києві можуть підвищити. Вже назвали суми 21-23 грн. Що думає влада щодо пропозицій перевізників.
Фото з відкритих джерел.

Рішення про підвищення ціни на проїзд у Києві ухвалять після аналізу відповідних розрахунків. Це займе декілька місяців.

«Ці документи передають до департаменту транспорту та департаменту економіки. Буде зроблений аналіз розрахунків. Після того буде прийматися рішення. Сама зміна тарифів є достатньо тривалою - це процес 2-3 місяців мінімум», - пояснив в ефірі «Україна 24» перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Від скількох чашок кави доведеться відмовитися киянам через подорожчання проїздуВартість проїзду в столичному транспорті підвищилася вдвічі. Скоріш за все, кияни заощаджуватимуть на ранковій каві перед роботою. Ми підрахували, від скількох чашок кави доведеться відмовитися на користь оплати за проїзд.

Як відомо, «Київський метрополітен» і «Київпастранс» надіслали звернення до влади, в якому просять підвищити ціну за проїзд до більше як 21 грн або виділити додаткові гроші із бюджету міста для підтримки підприємств під час пандемії.

Нагадаємо, у березні міська влада Києва не виключала можливість зростання вартості проїзду у приватних маршрутках. Але для цього необхідно подати обґрунтування.

Раніше перевізники заявляли, що у зв'язку з обмеженнями кількості пасажирів у салоні під час локдауну проїзд на 40% напрямків в Києві подорожчає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: