Польща готова стати майданчиком для переговорів ТКГ замість Мінська – посол

Читать на русском
Польща готова стати новим майданчиком для переговорів Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.
glavcom.ua

Польща готова стати новим майданчиком для переговорів Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в інтерв'ю «Главкому».

Переговори ТКГ хочуть перенести з Мінська: яка країна може стати новим майданчикомПереговори ТКГ по Донбасу, швидше за все, більше не будуть проходити в Мінську. Куди їх можуть перенести і як до цього ставляться сторони.

«Якщо буде бажання провести переговори (ТКГ - ред.) у Варшаві чи Кракові, ми логістично будемо готові, у нас багато хороших місць для переговорів», - сказав він.

За словами Ціхоцького, це не проблема, якщо деякі з членів делегацій Тристоронньої контактної групи, які ведуть переговори у Мінську, не можуть полетіти до країн-членів Євросоюзу.

«Це не проблема. Були випадки, коли Захід і Росія домовлялися про можливість разового скасування візових санкцій», - сказав посол.

При цьому Ціхоцький додав, що поки не знає, чи розглядається Варшава як місце для перенесення роботи ТКГ в Мінську чи ні. Він дізнався про такий можливий варіант зі слів Леоніда Кравчука.

Нагадаємо, глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук заявив, що переговори по Донбасу після закінчення карантину можуть бути перенесені з Білорусі до Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: