У ТКГ прогнозують загострення на Донбасі після саміту Байдена і Путіна

Читать на русском
Зрушень з питань безпеки немає і чекати їх до зустрічі Байдена з Путіним і не варто. Більш того, ситуація може стати гіршою
Байден та ПутінReuters

Зустріч президента США Джозефа Байдена і президента Росії Володимира Путіна може відгукнутися загостренням на Донбасі. А в переговорному процесі в Мінську можуть відбутися певні зміни.

Про це представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогоднішнє засідання ТКГ почалося з того, що глави місій України, Росії та ОБСЄ, з ініціативи Олексія Рєзнікова (Леонід Кравчук у відпустці), майже півтори години розмовляли в закритому режимі. Оскільки режим закритий, я не можу написати, про що була мова, але думаю, що в переговорному процесі настають деякі зміни... Потім запросили «представників ОРДЛО» від Росії та все стало як завжди - кумедна демонстрація власної важливості «чиновників» двох донбаських «супердержав» на тлі самотньо нудьгуючого, в їх московській провінції, представника РФ Бориса Гризлова, який завжди з ними згоден», – зазначив Гармаш.

Діалог Байдена і Путіна: про що здатні домовитися президентиІдея Байдена щодо зустрічі з Путіним не є жодним чином проявом слабкості або підлаштовуванням під Кремль. Навпаки, Байден в очах американців буде виглядати впевненим лідером.

Він додав, що зрушень з питань безпеки немає і чекати їх до зустрічі Байдена з Путіним і не варто. Більш того, ситуація може стати гіршою.

«І, думаю, їх і не буде до зустрічі Путіна з Байденом, – ні в позитив, ні в негатив. Після цього саміту, я особисто, прогнозую загострення», - вважає Гармаш.

Нагадаємо, 13 квітня президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України та запропонував йому особисту зустріч.

Пізніше стало відомо, що серед іншого президент США Джозеф Байден планує під час саміту з президентом Росії Володимиром Путіним обговорити питання України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: