У ТКГ розповіли, яке питання обговорюватимуть найпершим

Читать на русском
В українській делегації не вважають, що зміна переговорного майданчика по Донбасу якось негативно позначиться на роботі ТКГ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Перш за все учасники всіх підгруп Тристоронньої контактної групи по Донбасу поставлять на обговорення питання обрання нового майданчика для переговорів замість Мінська.

Про це повідомила член української делегації в ТКГ Тетяна Іванова в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Питання, яке буде першим підійматися в роботі підгруп - це, після всіх подій в Білорусі, питання майданчика, на якому повинні проходити переговори. Дискусія з приводу того, чи повинні вони проходити в Мінську, почалася ще після виборів у Білорусі. Українська делегація не вважає, що Білорусь зараз є нейтральною країною, яка може представляти майданчик як нейтральна країна. Вона дуже під впливом Росії. Думаю, це питання для ТКГ зараз важливе», - заявила вона.

Переговори ТКГ хочуть перенести з Мінська: яка країна може стати новим майданчикомПереговори ТКГ по Донбасу, швидше за все, більше не будуть проходити в Мінську. Куди їх можуть перенести і як до цього ставляться сторони.

При цьому Іванова не вважає, що зміна переговорного майданчика якось позначиться на роботі ТКГ.

«Я не бачу, що може зірватися, якщо зміниться майданчик. Я думаю, просто робота буде більш незалежною, якщо буде інший майданчик. А щоб щось зірвалося - таких бачень поки немає», - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук запропонував перенести переговори по Донбасу в одну з нейтральних країн - Швейцарію або Фінляндію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: