У ТКГ спрогнозували подальший рух мирного процесу по Донбасу

Читать на русском
У світі відбуваються певні процеси, які в кінцевому підсумку можуть вплинути на переговорний процес щодо Донбасу
Олексій АрестовичУкраїнська правда

Вектор руху мирного процесу по Донбасу стане зрозумілий тільки в середині осені, після низки подій, які можуть вплинути на переговори.

Про це заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Йде кілька цікавих процесів. Перше - це зустріч Байдена і Путіна, вона багато чого вирішить. Друге - можлива зустріч Зеленського і Путіна, вона також може багато вирішити або не вирішити. Третє - заміна Меркель на чолі Німеччини, яка повинна відбутися у вересні, вибори до Держдуми, і кудись повинні дітися російські війська з наших кордонів, тому що навчання Захід-2021 якраз будуть на початку вересня. Тобто 1 жовтня стане зрозуміло, куди йдемо далі з мирним процесом, тоді переформатується ситуація в Європі, стане зрозуміло, що з Північним потоком, яка ситуація в чотирикутнику ЄС - США - Росія - Україна», - сказав він.

Нагадаємо, на переговорах Тристоронньої контактної групи вдалося досягти прогресу в питанні відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі, які залишалися заблокованими.

Крім того, раніше в ТКГ спрогнозували, що зустріч президента США Джозефа Байдена і президента Росії Володимира Путіна може відгукнутися загостренням на Донбасі. А в переговорному процесі в Мінську можуть відбутися певні зміни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: