КСУ відклав розгляд справи щодо ринку землі

Читать на русском
У четвер, 3 червня, КСУ відклав розгляд справи щодо ринку землі. Про це повідомив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

У четвер, 3 червня, КСУ відклав розгляд справи щодо ринку землі.

Про це повідомив міністр аграрної політики Роман Лещенко в ефірі каналу Україна 24.

«До суті справи не дійшли. Ми розраховували, що буде розглядатися по суті, у нас дуже потужна правова база, але виходячи з тієї кількості клопотань, ми за цілий день розглядали клопотання та судді неодноразово поверталися до нарадчої кімнати», - повідомив він.

За його словами, розгляду справи суд вирішив відкласти через велику кількість клопотань.

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

«Відповідно, рішення колегії - у зв'язку із клопотаннями, розгляд справи відкладається. Ми для себе розуміємо, що розгляд справи займе місяці, тому що до розгляду по суті ще дуже далеко», - сказав він.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський не виключає того, що першим питанням на всеукраїнському референдумі стане доля Донбасу, а зовсім не ринок землі.

Згідно з даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», якби в Україні пройшов референдум про дозвіл купівлі-продажу земель 64% учасників проголосували б проти. Підтримали б ініціативу 36% тих, хто проголосував.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: