ВАКС скасував арешт землі у справі Інституту Таїрова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання власників про скасування арешту земельних ділянок.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт низки земельних ділянок у межах кримінального провадження про зловживання службовців низки установ з відчуженням землі Інституту виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова.

Таке рішення 6 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання про скасування арешту майна, накладеного ухвалою слідчого судді Київського районного суду міста Одеси - задовольнити», – йдеться в рішенні.

Раніше суд звільнив від відповідальності директора державного підприємства «Дослідне господарство «Таїровське» Національного наукового центру Інститут Таїрова Національної академії аграрних наук Петра Подоляна, Олексія Яковенко та Михайла Жидкова. Інших обвинувачених, а саме директора Інституту Таїрова В'ячеслава Власова та Сергія Баркара будуть судити у загальному порядку. Пізніше суд звільнив від відповідальності й колишнього голову Держкомзему в Овідіопольському районі Одеської області Олексія Стадника.

За версією слідства, Подолян, Власов та інші зловживали службовим становищем. У результаті їхніх дій було відчужено низку земельних ділянок із державної власності загальною площею 10,73 га. Цю землю потім поділили на 140 ділянок і передали у приватну власність для ведення садівництва третім особам. Таким чином, державі було завдано збитків на 20,94 млн грн.

Зазначимо, що вказану справу спочатку розслідувала одеська поліція і лише в лютому 2019 року слідчі повідомили фігурантам про підозру. Пізніше провадження передали НАБУ, тобто за рік до закінчення строків давності у справі.

Нагадаємо, ВАКС скасував арешт землі в цій справі. Також суд частково скасував арешт землі, яка раніше належала ДП «ДГ «Таїровське».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: