Форум «Україна 30»: Зеленський виступить з приводу ринку землі

Читать на русском
За даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», про відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року знають три чверті опитаних українців (78%).
фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 24 травня, візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля». Форум триватиме у Києві 24-26 травня.

Про це повідомляє прес-служба президента Зеленського.

Як зазначається в повідомленні, основними темами заходу будуть: конкурентоспроможність аграрного бізнесу, вплив ринку землі на діяльність фермерів, інструменти бюджетних дотацій аграріям. Під час форуму також обговорять управління територіями в умовах ринку землі та діджиталізацію земельних відносин.

Крім того, буде презентовано можливості національної інфраструктури геопросторових даних, землеустрою та картографії, а також новий інструмент для громад - геопортали, йдеться в повідомленні прес-служби.

Боротьба з олігархами: що обіцяють Зеленський та депутатиВолодимир Зеленський обіцяв закон про деолігархізацію, а депутати ‒ домагатися обмеження олігархічних монополій.

Зазначимо, що за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», про відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року знають три чверті опитаних українців (78%). Ще 22% нічого про це не знають.

На думку українців, найбільше вплинули на прийняття рішення про введення ринку обігу (купівлі-продажу) земель сільськогосподарського призначення президент (32%) і Верховна рада (32%). Лише 12% вважають, що на це рішення вплинув Кабмін.

Також, згідно з даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», якби в Україні пройшов референдум про дозвіл купівлі-продажу земель 64% його учасників проголосували б проти. Підтримали б ініціативу 36% тих, хто проголосував.

Нагадаємо, що Разумков не виключає проведення референдуму з питання ринку землі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: