Після заяв Лукашенка про переговори в Мінську не може бути й мови – ОПУ

Читать на русском
Україна і решта цивілізованого світу будуть жорстко реагувати і припиняти будь-які спроби Лукашенка визнати окупований Крим або псевдореспубліки на Донбасі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Білорусь тепер не можна вважати нейтральним переговорним майданчиком для проведення зустрічей тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу, оскільки своєю ворожою до України риторикою Олександр Лукашенко виключив будь-яку можливість подальших переговорів у Мінську.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передає Інтерфакс-Україна.

«Якщо вже ми бачимо таку ворожу риторику від Лукашенка, якщо ми бачимо, що Білорусь припиняє бути нейтральною країною, то і про будь-які переговори в Мінську можна забути. Мінськ більше не може вважатися респектабельною і нейтральною міжнародним майданчиком», - сказав Подоляк.

Переговори ТКГ хочуть перенести з Мінська: яка країна може стати новим майданчикомПереговори ТКГ по Донбасу, швидше за все, більше не будуть проходити в Мінську. Куди їх можуть перенести і як до цього ставляться сторони.

Радник глави ОПУ нагадав, що Україна і решта цивілізованого світу будуть жорстко реагувати та припиняти будь-які спроби Лукашенка визнати окупований Крим російським, так само як і спроби визнати псевдореспубліки в окупованих районах Донбасу.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко 1 червня заявив, що Білорусь і Росія опрацюють питання про відкриття авіарейсів до Криму. МЗС України повідомило у відповідь, що Україна негайно введе санкції проти Білорусі, якщо її літаки почнуть літати в окупований Крим.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук запропонував перенести переговори по Донбасу в одну з нейтральних країн - Швейцарію або Фінляндію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: