У ТКГ підбили підсумки зустрічі «нормандських» радників

Читать на русском
У радників лідерів країн Нормандського формату на зустрічі відбувся жорсткий обмін думками щодо позиції РФ.
фото з відкритих джерел

У політичних радників лідерів країн Нормандського формату щодо врегулювання на Донбасі на зустрічі відбувся жорсткий обмін думками на тлі спроб РФ виключати себе зі сторін конфлікту.

Про це розповіли в українській делегації ТКГ у четвер, 27 травня.

«Мирний план» від бойовиків: чи визнала Росія себе стороною конфліктуРосія може бути визнана агресором лише в рамках юридичного поля, а не політичних заяв, вважає експерт.

«Відбувся жорсткий обмін думками. Україна не погодилася на спроби РФ виключати себе зі сторін конфлікту», - йдеться в повідомленні.

У ТКГ озвучили подробиці позиції РФ.

«Не дивлячись на послідовні спроби України повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню і відповідну підтримку посередників, Франції і ФРН, представники РФ звели дискусію стосовно питання, відповідь на яке з 2014 року відоме всьому цивілізованому світу: хто є сторонами конфлікту?», - розповіли в ТКГ.

Україна нагадала, що сторони конфлікту давно визначені і визнані й іншими країнами світу.

«Підтвердженням чого є неодноразові заяви лідерів і високих представників ЄС і, зокрема, недавні заяви президента США Джо Байдена, в яких сторонами конфлікту вказуються Україна і РФ», - йдеться в заяві.

При цьому про будь-які прийняті рішення не повідомляється.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський запропонував включити в «нормандські» переговори ще три країни, серед яких США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: