У столиці проходять обшуки ще в одному КП

Читать на русском
Прокуратура і ДФС проводять обшуки в офісі київського КП Головний інформаційно-обчислювальний центр (ГІОЦ). Розслідується справа про несплату податків.
facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Співробітники прокуратури спільно з ДФС проводять обшуки в офісі київського комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (ГІОЦ).

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у середу, 2 червня.

Політичний тиск чи сезонна активність правоохоронців: що стоїть за обшуками у КличкаЧому в Києві активізувалася робота правоохоронців і чи є в обшуках політичний інтерес, розбиралося Слово і діло.

Як повідомляється, обшуки проходять в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом пособництва в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

«Згідно з матеріалами слідства, приватна компанія – у період 2019-2020 років надавала телекомунікаційні послуги КП «ГІОЦ». При цьому вказане підприємство, використовуючи грошові кошти КП «ГІОЦ» у сумі понад 10 млн гривень нібито замовляло зазначені послуги у підприємства з ознаками фіктивності», - йдеться в повідомленні.

Тому сьогодні прокуратура і ДФС проводять обшуки, щоб знайти фінансові документи і підтвердження про здійснення кримінальних злочинів. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

Як відомо, КП «ГІОЦ» займається обробкою даних, розміщенням інформації на вебвузлах і пов'язаною з ними діяльністю.

Нагадаємо, раніше у Києві пройшли обшуки в департаментах КМДА, в будівельному КП, а також в будинку, де мешкає мер міста Віталій Кличко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: