ДФС виявила несплату 9 млн податків при будівництві мосту у Києві

Читать на русском
ДФС виявила несплату 9 млн податків при будівництві Подільського мосту в Києві. Зараз у будівельному КП обшуки.
фото УНІАН

У четвер, 27 травня, ДФС проводить обшуки в КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» у справі про несплату податків при будівництві Подільського мосту.

Як повідомляє пресслужба ДФС, досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за фактом умисного ухилення від сплати податків при проведенні робіт з будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві на суму 9 млн грн.

Політичний тиск чи сезонна активність правоохоронців: що стоїть за обшуками у КличкаЧому в Києві активізувалася робота правоохоронців і чи є в обшуках політичний інтерес, розбиралося Слово і діло.

Згідно з матеріалами слідства, одне з товариств, що будує Подільський міст, на замовлення КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва», відображало у податковій звітності підрядні роботи від ряду підприємств з ознаками транзитності і фіктивності.

Обшуки проводять з метою знайти у фінансових документах факти вчинення кримінального правопорушення за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) ККУ.

Як відомо, будівництво Подільського мосту розпочато у грудні 2003 року, проте з 2007 року роботи були припинені через відсутність фінансування. У 2010 році фінансування було відновлено, в кінці жовтня 2010-го була здана в експлуатацію перша черга.

На будівництво Подільського мосту передбачено у 2021 році 716,8 млн грн зі спецфонду бюджету Києва. Орієнтовний термін введення в експлуатацію - грудень 2024 року.

Нагадаємо, раніше пройшли обшуки в КМДА, а також в будинку мера столиці Віталія Кличка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: