Данилов прокоментував текст законопроекту про олігархів, який з'явився в ЗМІ

Читать на русском
За його словами, крім основного закону про олігархів в ОПУ розробляють і інші необхідні ініціативи, а сам закон складатиметься з двох частин
Олексій ДаниловСвобода слова

У Раді національної безпеки та оборони знають, що проєкт закону про статус олігарха, який нещодавно був опублікований в ЗМІ, абсолютно не відповідає тому, над чим ведеться робота в Офісі президента України.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Саме той проєкт, який з'явився нещодавно в ЗМІ – це не той проєкт, який сьогодні розглядається в кабінеті Володимира Олександровича, в Офісі президента. Ви знаєте, що він дав доручення апарату РНБО, КМУ та ОП підготувати законопроєкт. Він не простий, він занадто складний, але ті коментарі та те, що в ЗМІ не відповідає дійсності», - запевнив Данилов.

За його словами, крім основного закону про олігархів в ОПУ розробляють і інші необхідні ініціативи. Мова про антитрастове законодавство, закон про лобізм, закон про перевірку інвестицій і так далі. А сам закон про статус олігарха складатиметься з двох частин.

Деолігархізація: теоретичний вимір. Колонка Валентина ГладкихДля чого президент Володимир Зеленський хоче провести в Україні деолігархізацію та чи потрібно це, читайте в колонці Валентина Гладких на сайті Слово і діло.

«Журналісти не знають, що там ще є друга частина, яка обов'язково буде йти як доповнення до першої», - резюмував секретар РНБО.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» опублікувало можливий варіант законопроєкту про статус олігарха і піддало його критиці. В Офісі президента назвали публікацію видання «фантазіями», що не відповідають істині. У відповідь редакція видання порадила «не дякувати», якщо після публікації якість закону про олігархів різко покращиться.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на своїй пресконференції 20 травня заявив, що підготовка законопроєкту про деолігархізацію вже практично завершена і документ оприлюднять наступного тижня (з 24 по 28 травня).

За словами президента, основна філософія антиолігархічного закону така: не вбити великий бізнес, а вбити вплив олігархічних груп на бізнес, владу, ЗМІ й так далі. Олігархам дадуть час, щоб позбутися цього впливу. При цьому буде створено спеціальний реєстр олігархів, куди потраплятимуть бізнесмени, які впливають на медіа та політиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: