Єрмак прокоментував закон Зеленського про олігархів

Читать на русском
Єрмак окремо зазначив, що ніякої альтернативи проведенню в країні деолігархізації немає і не буде.
Андрій ЄрмакФото УНІАН

Президент Володимир Зеленський анонсував закон про олігархів, у якого є одне головне завдання - не дати олігархам в результаті перетворитися на звичайних великих бізнесменів. Виконання цього завдання дозволить зробити всіх рівними перед законом і забезпечить Україні стабільне зростання економіки.

Про це розповів глава офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Liga.net.

Він зазначив, що ніякої альтернативи проведенню в країні деолігархізації немає і не буде.

«Ідея президента Зеленського - ширше, ніж просто будь-які обмеження. Потрібно систематизувати на рівні закону всю роботу держави, яка спрямована на перетворення олігархів на звичайних великих бізнесменів», – розповів Єрмак.

Умови та інструменти деолігархізації повинні бути точно визначені. Як, наприклад, що вважається критичною концентрацією того чи іншого ресурсу, як повинні діяти державні органи та що має бути прописано, щоб їх робота була більш ефективною і швидкою, зазначив Єрмак.

«Ясно, що вся міць старої системи буде спрямована на те, щоб перешкоджати цьому процесу. Але у президента в процесі деолігархізації є набагато потужніший союзник - це саме наше суспільство», - сказав він.

Крім того, Єрмак підтвердив, що вважає олігархами Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського, Віктора Пінчука, Дмитра Фірташа, Віктора Медведчука, Петра Порошенка і Костянтина Жеваго.

Раніше у Зеленського звинуватили олігархів у падінні рівня ВВП в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: