Завдання на літо: які обіцянки повинні виконати нардепи, міністри та місцева влада

Читать на русском
Нардеп Юлія Тимошенко обіцяла протидіяти продажу землі, а мер Віталій Кличко побудувати новий пішохідний міст.
Слово і діло

Літо – не час розслаблятися для політиків, а час виконувати власні обіцянки. «Слово і діло» вже писало про те, що в найближчі місяці має зробити президент Володимир Зеленський. Тепер пропонуємо подивитися, які обіцянки повинні виконати члени Кабміну, народні депутати та місцева влада.

Які обіцянки влітку повинні виконати члени Кабміну

З 1 липня в Україні має запрацювати ринок землі, і міністр аграрної політики Роман Лещенко запевнив, що це обов'язково станеться.

Міністр фінансів Сергій Марченко обіцяв до липня напрацювати пакет ініціатив щодо змін до Податкового кодексу. Передусім, вони будуть спрямовані на врегулювання прогалин у законодавстві, які дозволяють ухилятися від сплати податків. До вересня міністр повинен знайти варіант рефінансування державного боргу. Саме в цьому місяці Україна повинна повернути більше 2 млрд доларів.

Віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков обіцяв до липня направити на затвердження Кабміну Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей, а до серпня – розробити пакет законопроєктів для її реалізації.

Обов'язково відвідати Олімпійські ігри-2021 в Токіо обіцяв міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Змагання мають відбутися з 23 липня до 8 серпня, проте зараз ще триває дискусія, чи варто їх проводити під час пандемії.

Новий міністр енергетики Герман Галущенко перед призначенням обіцяв до середини року (тобто десь в червні-липні) напрацювати нову модель ПСО, що передбачає зниження тарифів на електроенергію.

Які обіцянки влітку повинні виконати нардепи

Початку роботи ринку землі буде серйозна протидія – Юлія Тимошенко обіцяла, що не допустить продажу землі. «Ми будемо піднімати всю країну. І ми будемо по всіх засобах масової інформації, де можливо, оголошувати дати, час, де ми будемо збиратися. Ми не дамо їм 1 липня, як вони планують, почати масовий розпродаж сільськогосподарської землі», – заявила лідерка «Батьківщини».

Лідерка «Голосу» Кіра Рудик обіцяла, що в середині літа обов'язково відбудеться з'їзд партії.

Роман ЛещенкоМіністр аграрної політики та продовольства України
Лещенко пообіцяв протягом кількох місяців повністю завершити формування МінагрополітикиСказано 4 лютого 2021 р.Статус обіцянки: Не виконано

Віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк обіцяла до Дня Незалежності представити нову брендингову стратегію Ради. «Це не тільки новий логотип парламенту і брендбук. Вона також включає: відкритість, інклюзивність, рівність і доступність парламенту. Передбачається оновлення пресцентру, впровадження парламентської освіти серед дітей та молоді, внесення змін в регламент, ухвалення Етичного кодексу народного депутата», – розповіла нардеп.

Також у депутатів є кілька обіцянок без конкретних термінів, але вони цілком можуть бути виконані влітку. Наприклад, Михайло Радуцький обіцяв, що паспорт вакцинації буде прив'язаний до системи e-health. Паспорт мають запровадити вже з липня.

Спікер Дмитро Разумков запевнив, що Верховна рада розгляне законопроєкт про ліквідацію ОАСК, щойно буде рішення профільного комітету.

Що повинні зробити влітку мери та очільники ОДА

Столичний мер Віталій Кличко обіцяв у середині року побудувати пішохідний міст з Оболонської набережної на острів «Оболонський». «Міст матиме дуже цікавий архітектурний вигляд і підсвічування у вечірній і нічний час. І буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження для безпеки киян та гостей столиці. Здійснимо також благоустрій на острові. З мінімальним втручанням в природний ландшафт. Облаштуємо там зону для купання. Щоб у киян було більше чудових місць для відпочинку. Міст побудуємо за кошти меценатів», – розповідав Кличко.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин пообіцяв у серпні завершити першу чергу нового корпусу Ліцею №17. А міський голова Кропивницького Андрій Райкович – влітку закупити нові автобуси.

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький обіцяв 1 серпня відкрити спорткомплекс «Олімпієць». У селі Чорнобаївка Херсонської області будується стадіон – керівник ОДА Сергій Козир пообіцяв відкрити його до Дня Незалежності України, а будівельні роботи завершити до 15 липня.

У голови Тернопільської ОДА Володимира Труша завдання на літо – закінчити будівництво навчально-виховного комплексу в селі Підгороднє, щоб там з 1 вересня вже змогли займатися діти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як члени уряду виконують обіцянки протягом року і двох місяців роботи.

На інфографіці можна подивитися, як виконують обіцянки українські мери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: