Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко пообіцяла, що не допустить початок продажу землі в липні

15 березня 2021 року народний депутат України Юлія Тимошенко пообіцяла, що не допустить початок продажу землі в липні. "Ми будемо підіймати всю країну. І ми будемо по всім засобам масової інформації, де можливо, оголошувати дати, час, де ми будемо збиратися. Ми не дамо їм першого липня, як вони планують, почати масовий розпродаж сільськогосподарської землі", - запевнила Тимошенко (відео 37:54) Нагадаємо, що згідно з прийнятим 31 березня 2020 року законом  про обіг земель сільськогосподарського призначення, мораторій на продаж землі припиняє свою дію з 1 липня 2021 року.
Не виконано
Сказано 15 березня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/6LScHJKJ1Zc?t=2274
  • https://www.youtube.com/watch?v=6Kca6k4IOPQ
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/07/01/novyna/suspilstvo/ukrayini-vidkryvsya-rynok-zemli

Результат

11 червня 2021 року Тимошенко повідомила, що ЦВК проголосувало проти земельного референдуму, який ініціювала Тимошенко з командою. ЦВК відмовили "Батьківщині" у проведенні референдуму через включення до списків ініціативної групи 19 померлих осіб, а також дублювання у списках 47 осіб. Також нардеп запевнила, що "Батьківщина" оскаржуватиме це рішення ЦВК в судах. Але спроба провести референдум була провалена.

З 1 липня 2021 року запрацював закон  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", який скасовує заборону на продаж землі. 

Оскільки Тимошенко не вдалося відновити мораторій на продаж землі у встановлений строк обіцянка отримує статус "не виконано".