Ляшко навряд чи зможе стримати свою обіцянку про вакцинацію – лікар

Читать на русском
З вакцинацією в Україні існує багато проблем, зазначив інфекціоніст, а без їх вирішення неможливо прискорити процес вакцинації
Віктор ЛяшкоFacebook

Новий міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко навряд чи зможе стримати дану при вступі на посаду обіцянку вакцинувати п'ять мільйонів осіб до кінця літа 2021 року.

Про це заявив керівник національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я не особливо вірю, тому що у нас найголовніша проблема: досі системно – це якраз було завдання Віктора Ляшка, підготувати систему охорони здоров'я до масової вакцинопрофілактики – ми системно не створили безпечний процес. У нас досі вся вакцинація проходить виключно в лікувальних установах», - сказав він.

Ляшко, Кубраков і Любченко призначені міністрами: як голосували нардепиЯк депутати голосували за призначення Віктора Ляшка, Олексія Любченка та Олександра Кубракова міністрами – на інфографіках.

За словами лікаря, вакцинацію потрібно проводити зовсім інакше.

«Нам потрібно виводити вакцинацію з лікувальних приміщень, щоб робити її безпечнішою для населення України. І на сьогодні у нас просто розтягується процес у часі, тому що фізично немає вакцин в Україні. Те, що нам обіцяли, що у вихідні дні почнуть вакцинувати тих, хто зареєструвалися в «Дії» - цього зробити неможливо, тому що вакцини немає, і найголовніше, як медики кажуть: А хто буде вакцинувати? Тобто для медиків взагалі вихідних не залишили?» - сказав він.

Нагадаємо, 19 травня тоді ще кандидат на пост міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко пообіцяв у разі призначення на посаду провести 10 млн щеплень від COVID, тобто вакцинувати двома дозами 5 млн українців протягом літа 2021 року.

У четвер, 20 травня, Верховна рада на засіданні проголосувала за призначення Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я. За нього віддали свої голоси 262 народних депутати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: