Конгрес регіональної влади запрацює цього тижня – ОПУ

Читать на русском
В Україні на цьому тижні починає свою роботу Конгрес регіональної влади. На першому засіданні у Хмельницькому буде президент Володимир Зеленський.
Кирило Тимошенкоpresident.gov.ua

В Україні цього тижня розпочинає свою роботу Конгрес регіональної влади. На першому засіданні у Хмельницькому буде присутній президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив заступник глави ОПУ Кирило Тимошенко в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», опублікованому 1 червня.

Безпека лікарів під час пандемії: як регіональна влада піклується про медиківМедичне страхування на випадок захворювання COVID-19 для лікарів та медпрацівників забезпечили не всі ОДА та не на весь період пандемії.

«Зараз створюється Конгрес регіональної влади. Він починає свою роботу на поточному тижні - у Хмельницькому із засідання Палати місцевих влад, де буде присутній президент. Там же будуть обрані члени президії Конгресу», - розповів він.

Тимошенко також повідомив, хто увійде до складу Конгресу і що це за структура.

«В саму президію Конгресу будуть входити по 3 представника з обох палат, міністри і керівництво Офісу, включаючи президента. Сам Конгрес буде складатися з 2-х палат. Перша - місцева влада, глави ОТГ, райради. Друга - голови обладміністрацій і рад. В Офісі президента буде постійно діючий офіс Конгресу. І це буде не «порожній» орган», - сказав заступник голови ОПУ.

Він додав, яку функцію виконуватиме Конгрес регіональної влади.

«У більшості представників на місцях є питання, з якими їм потрібно «достукатися» до Кабінету міністрів у вирішенні того чи іншого питання свого регіону, а в Офісі президента є така можливість, ми в цьому будемо їм допомагати. Це потрібно для постійного діалогу з регіональною владою», - пояснив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Зеленський закликав місцеву владу виплачувати бізнесу і людям компенсації за локдаун.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: