Суд скасував регіональний статус російської мови у Харкові

Читать на русском
Харківський окружний адміністративний суд скасував регіональний статус російської мови у Харкові.
міськрада Харковафото з відкритих джерел

Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним і недійсним рішення міської ради, яке надавало російській мові статус регіональної в місті.

Про це свідчать дані сайту єдиного держреєстру судових рішень.

Законопроєкт проти «мовних» штрафів: кому вигідне скасування нормиЕксперт вважає, що мовні штрафи будуть гарантією виконання закону, а спроба їх скасувати ‒ це намагання мобілізувати електорат.

Суд визнав протиправним і недійсним з 28 лютого 2018 року рішення Харківської міськради від 20 серпня 2012 про надання російській мові статусу регіональної, задовольнивши позов в.о. керівника Харківської міської прокуратури №1.

Підставою послужило визнання неконституційним закону про засади державної мовної політики («закон Ківалова-Коліснеченко»).

Апеляційна скарга на рішення Окружного адмінсуду може бути подана протягом 30 днів з дня складання його повного тексту (20 травня).

Рішення суду набуде чинності після закінчення терміну подачі апеляційної скарги усіма учасниками справи (якщо вона не була подана).

Нагадаємо, влітку 2012 року Харківська міськрада надала російській мові статус регіональної у місті.

У грудні 2020 року суд скасував регіональний статус російської мови в Одеській області. А 6 квітня 2021 року суд скасував регіональний статус російської мови у Запоріжжі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: