Зеленський заснував президентський університет

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення президентського університету в ході форуму Україна 30 в Києві.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Глава держави Володимир Зеленський під час виступу на форумі «Україна 30. Освіта і наука» підписав указ про створення президентського університету у Києві, який буде займатися підготовкою «людей майбутнього».

Зеленський під час форуму також розповів про новий навчальний заклад.

Два роки роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянкиКерівники Офісу президента за місяць дали три нових обіцянки і одну провалили. Виконаних зобов'язань немає.

«В Україні буде створено президентський університет. Це установа вищої освіти, яка готуватиме людей майбутнього, яка збере найкращих викладачів і буде навчати фахівців, які зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту держави, для викликів майбутнього», - сказав президент.

В університеті навчатимуть фахівців за такими напрямами: інформаційна та кібербезпека, штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні і біотехнології.

За словами Зеленського, в університеті навчатимуться безкоштовно, а потім студенти будуть займати державні посади.

«Наша мета - це кращі умови, кращі викладачі, кращі учні з усієї України, які навчатимуться безкоштовно, а потім працюватимуть в державі, працюватимуть тут, будуть реалізуватися тут, в Україні, на благо нашої держави, на захист кожного українця», - сказав він.

Після цього президент підписав указ про створення університету.

Всеукраїнський форум «Україна 30. Освіта і наука». День 1Всеукраїнський Форум Україна 30

Нагадаємо, раніше Зеленський анонсував відкриття в Україні нового університету з підготовки фахівців у галузі безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: