В Україні з'явиться новий університет з питань безпеки – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський анонсував створення нового університету, який готуватиме фахівців з питань безпеки.
president.gov.ua

В Україні готуються відкрити університет, де готуватимуть фахівців з боротьби і протидії кіберзагрозам.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський сьогодні, 11 травня, на форумі «Украіна.30. Безпека країни» у Києві.

Тонкощі трактування: чому останнє рішення РНБО спричинило хвилю обуренняЧим для України можуть обернутися рішення РНБО, котрі є суперечливими у правовому полі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Ми будемо відкривати новий потужний університет, презентація його практично готова. Університет, в якому будуть такі саме такі професії, пов'язані з кібербезпекою країни, людей. Кібербезпека - один з головних факультетів цього університету...Ми будемо відбирати кращих дітей, будемо давати дуже високі стипендії ... там будуть побудовані сучасні лабораторії, кіберцентр, біохімічні центри...», – сказав Зеленський.

Президент додав, що в університеті буде проходити потужний відбір викладачів, у першу чергу українців. Однак, за його словами, також будуть залучені й іноземні фахівці, яким будуть платити високу зарплату.

Нагадаємо, у березні цього року Зеленський підписав закон про Бюро економічної безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: