Компенсації українцям, які втратили житло на Донбасі, виплатять до 2023 року – заступник міністра

Читать на русском
Максимальна сума компенсації, яка може бути виплачена за втрачене на Донбасі житло, становить 300 тисяч гривень
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Компенсації українцям, які втратили житло на Донбасі в ході бойових дій (зруйноване або пошкоджене житло) будуть виплачені в повному обсязі до кінця 2023 року.

Про це заявив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Для того, щоб отримати компенсацію за повністю зруйноване житло, особи, які є власниками цього житла, повинні звернутися до місцевого органу влади. Як правило, це військово-цивільна адміністрація. Звертатися потрібно з відповідною заявою, до заяви додається ряд документів, зокрема копія паспорта, копія індивідуального податкового номера, а також документи, що підтверджують власність на цей об'єкт житлового фонду», — сказав він.

Вимушена міграція: в яких областях живе найбільше зареєстрованих переселенцівСтаном на квітень 2021 року майже 1,5 млн українців полишили окупований Донбас та Крим. Детальний розподіл переселенців за областями дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також заступник міністра розповів, як визначається сума компенсації за втрачене житло.

«Нещодавно Мінрегіонбуд переглянув опосередковану вартість побудованого житла в бік збільшення. Ці величини також беруться до уваги, коли комісія розглядає питання про компенсацію громадянам України за зруйноване житло. Звичайно, сума компенсації також визначається на основі цих нормативів. Хочу зазначити, що максимальна сума коштів, яка може бути отримана за зруйноване житло, становить 300 тис.грн», — сказав він.

Нагадаємо, що ще 2 вересня 2020 року Кабінет Міністрів затвердив порядок виплат компенсації постраждалим, будинки (квартири) яких зруйновані в результаті агресії РФ на Донбасі.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що поплічники російських окупантів у так званій «ДНР» на окупованій території Донецької області заявили про плани приймати у свою «власність» квартири та іншу «безхазяйну нерухомість», яка залишена своїми власниками. Йдеться про масштабну схему привласнення та крадіжки житла, яке належить вимушеним переселенцям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: