Вимушена міграція: в яких областях живе найбільше зареєстрованих переселенців

Читать на русском

Щомісячно «Слово і діло» відстежує міграцію українців з окупованих територій. Станом на квітень 2021 року майже 1,5 млн українців полишили окупований Донбас та Крим. У кожній області України, починаючи з 2014 року, з’явилися внутрішньо переміщені особи, більшість з них все ж не змогли поїхати далеко від дому, тому 512 тис. з них переїхали із зони бойових дій на підконтрольну Україні територію Донецької області. Детальний розподіл переселенців за областями дивіться на інфографіці.

Скільки переселенців полишили окупований Донбас та Крим. Детальний розподіл переселенців за областями дивіться на інфографіці Слово і діло.
Кількість переселенців в УкраїніСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

За даними Міністерства соціальної політики, в Україні станом на початок квітня налічується 1 млн 464 тис. 253 переселенці.

Станом на 6 квітня кількість облікованих переселенців збільшилася на 2 тис. 431 особу порівняно з місяцем раніше.

На Донбасі проживає найбільше переселенців: 512 тис. 701 людина в Донецькій області та 282 тис. 954 особи – в Луганській області. У столиці зареєструвалися 163 тис. 933 переселенці.

Скільки переселенців полишили окупований Донбас та Крим. Детальний розподіл переселенців за областями дивіться на інфографіці Слово і діло.
Міграція переселенців з окупованих територійСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У березні держава виплатила переселенцям 250,4 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. У березні минулого року ця сума становила 244,1 млн.

Нагадаємо, Кабмін надав переселенцям першочергове право влаштувати своїх дітей в дитячі садки – нова постанова діє з січня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: