Переселенцям надали пріоритетне право зарахування до дитсадків

Читать на русском
Кабмін надав переселенцям першочергове право влаштувати своїх дітей в дитячі садки - нове положення діє з січня 2021 року.

Кабмін надав переселенцям першочергове право влаштувати своїх дітей в дитячі садки - нове положення діє з січня 2021 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенцівВ Україні 1,5 млн зареєстрованих переселенців. У грудні держава виплатила їм 256,6 млн грн допомоги.

Велике число переселенців зіткнулися з проблемою запису дітей в чергу на державні та комунальні дитсадки. Серед них чимало одиноких матерів, що унеможливлює їх працевлаштування.

Постановою № 86 від 27 січня 2021 Кабмін затвердив нове положення про дитячі садки. У документ внесено норму, яка передбачає, що діти переселенців або зі статусом потерпілого в результаті військових дій і збройних конфліктів гарантовано будуть зараховуватися в дитячі садки в першу чергу.

Раніше переселенців звільнили від сплати туристичного збору. Документ зменшить негативні наслідки збройного конфлікту і тимчасової окупації територій для переселенців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: