Другий співзасновник каналу NEXTA поскаржився на погрози після арешту Протасевича

Читать на русском
За словами Степана Путило, невідомі погрожують підірвати офіс редакції каналу і знищити весь його персонал
Степан ПутилоFacebook

Співзасновник опозиційного каналу NEXTA Степан Путило повідомив, що після затримання в Мінську колишнього головного редактора Telegram-каналу Романа Протасевича редакція отримала «безліч погроз».

Про це він розповів виданню РБК.

За його словами, редакція отримувала такого роду погрози та в серпні 2020 року, коли після президентських виборів в Білорусі почалися акції протесту.

«Безліч загроз про те, що ми наступні, що бійтеся, що вас, може, в Білорусію не будуть відвозити, а відразу на місці прикінчать, пристрелять, що офіс підірвуть і так далі», – розповів Степан Путило.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

Також він додав, що в умовах ситуації, що склалася редакція каналу «докладає всіх можливих зусиль, щоб мінімізувати ризики».

«У нас є поліція під офісом, у нас є екстрені номери, і про все підозріле ми відразу повідомляємо в поліцію Польщі. Тому ми відчуваємо себе, в принципі, в безпеці та продовжуємо нашу справу, справу всього нашого життя», – сказав Путило.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: