Переговорів щодо Донбасу в Мінську не буде – Кулеба

Читать на русском
За словами Кулеби, поки що відсутні всі умови для подальших переговорів у Мінську - політичні, логістичні та технічні
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Міністерство закордонних справ України не підтримує подальше проведення переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Переговори ТКГ хочуть перенести з Мінська: яка країна може стати новим майданчикомПереговори ТКГ по Донбасу, швидше за все, більше не будуть проходити в Мінську. Куди їх можуть перенести і як до цього ставляться сторони.

«Поки немає ні технічних, ні логістичних, ні політичних умов для того, щоб з'їжджатися до Мінська, і знову вести переговори. Це питання взагалі зараз не стоїть на порядку денному з однієї простої причини, тому що всі засідання проходять онлайн... Зараз я взагалі не бачу навіть гіпотетичного сценарію, щоб можна було знову їхати в Мінськ і я не підтримую ідею продовження цих переговорів саме в Мінську. Я думаю, що найближчим часом це питання просто не потребує вирішення», - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук запропонував перенести переговори по Донбасу в одну з нейтральних країн - Швейцарію або Фінляндію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: