США передасть Палестині 360 млн доларів допомоги на відновлення

Читать на русском
Державний секретар висловив глибокі співчуття від імені США палестинцям, які втратили під час конфлікту рідних і близьких.
Ентоні БлінкенAP Photo

Сполучені Штати нададуть Палестині 360 мільйонів доларів термінової допомоги, яка, серед іншого, буде спрямована на відновлення Сектора Газа. Також Вашингтон простежить, щоб цими коштами не зміг скористатися ХАМАС.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен після переговорів з главою Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом у столиці автономії Рамаллі, повідомляє «Укрінформ».

«Ми будемо просити міжнародне співтовариство допомагати у відновленні гази тільки в тому випадку, якщо є впевненість: те, що буде відновлено, не буде втрачено знову через рішення ХАМАС нанести нові ракетні удари», - сказав Блінкен.

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

Також державний секретар висловив глибокі співчуття від імені США палестинцям, які втратили під час конфлікту рідних і близьких.

Нагадаємо, в ніч на 21 травня набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями в прибережному анклаві, які протягом 11 днів обмінювалися ударами.

Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен 25 травня прибув до Ізраїлю для обговорення наслідків недавнього загострення арабо-ізраїльського конфлікту та обговорення питання передачі допомоги.

За час конфлікту між ХАМАС і Ізраїлем загинуло понад 200 палестинців, було зруйновано близько 800 будівель, тисячі пошкоджені. Ізраїль отримав від ХАМАС не менше чотирьох тисяч ракет по своїй території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: