Ізраїль відповість на будь-які атаки ХАМАС, якщо перемир'я буде порушено – Нетаньяху

Читать на русском
Також в ході переговорів Нетаньяху подякував адміністрації президента США Джозефа Байдена за підтвердження права Ізраїлю на самозахист в ході збройного протистояння
Біньямін Нетаньяхуpicture-alliance

Ізраїль завдасть дуже потужного удару у відповідь на будь-які атаки ХАМАС в тому випадку, якщо Палестинські радикали спробують порушити перемир'я.

Про це прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив журналістам 25 травня під час візиту Державного секретаря США Ентоні Блінкена, повідомляє «Укрінформ».

«Якщо ХАМАС порушить спокій і нападе на Ізраїль, наша відповідь буде дуже потужна», - сказав Нетаньяху.

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

Також в ході переговорів Нетаньяху подякував адміністрації президента США Джозефа Байдена за підтвердження права Ізраїлю на самозахист в ході збройного протистояння. Прем'єр обговорив з Блінкеном варіанти стримування ХАМАС і поліпшення життя мешкають в Секторі Газа двох мільйонів палестинців, держсекретар США відзначив необхідність зниження напруженості та надання термінової гуманітарної допомоги з відновлення гази.

Блінкен вказав Нетаньяху на необхідність відновлення нормальних відносин Ізраїлю і Палестини, додавши, що адміністрація Байдена також має намір налагодити відносини з палестинцями, заради чого держсекретар проведе зустріч з президентом Махмудом Аббасом і прем'єр-міністром Палестинської автономії Мохаммадом Штаехом.

Нагадаємо, в ніч на 21 травня набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями в прибережному анклаві, які протягом 11 днів обмінювалися ударами.

Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен 25 травня прибув до Ізраїлю для обговорення наслідків недавнього загострення арабо-ізраїльського конфлікту та обговорення питання передачі допомоги.

Ракетні удари між Ізраїлем і Сектором Газа тривали з 10 по 21 травня, загострення почалося через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі. За період конфлікту в бік Ізраїлю ХАМАС випустив майже чотири тисячі ракет.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: