Ізраїль відкрив КПП на кордоні із Сектором Гази

Читать на русском
Ізраїль з 25 травня відкрив вантажний КПП Керем Шалом і прикордонний перехід Ерез на кордоні з Сектором Гази.
фото AFP

Ізраїль з 25 травня відкрив вантажний КПП «Керем Шалом» і прикордонний перехід «Ерез» на кордоні з Сектором Гази, а також відновив зону рибальства біля узбережжя анклаву для палестинських моряків до шести морських миль (близько 11 км).

Про це повідомляє газета The Times of Israel.

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

У виданні нагадали, що рибальська зона була під забороною, а переходи були закриті владою Ізраїлю понад два тижні тому після початку ракетного обстрілу ізраїльських міст з Сектору Гази.

КПП «Керем Шалом» відкривається для доставки пального і гуманітарної допомоги в Сектор Гази, а перехід «Ерез» відкритий для проходу з гуманітарних міркувань і для представників організацій, які надають допомогу.

«Ці кроки, схвалені політичним керівництвом (Ізраїлю), обумовлені збереженням стабільності та безпеки», - йдеться в заяві Управління з координації дій ізраїльського уряду на палестинських територіях при Міноборони єврейської держави.

Нагадаємо, в ніч на 21 травня набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими угрупуваннями в прибережному анклаві, які протягом 11 днів обмінювалися ударами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: