Блінкен прибув до Ізраїлю на переговори щодо передачі «гуманітарки»

Читать на русском
Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен 25 травня прибув до Ізраїлю для обговорення питання передачі допомоги.
Ентоні Блінкенnewsru.co.il

Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен 25 травня прибув до Ізраїлю для обговорення наслідків нещодавнього загострення арабо-ізраїльського конфлікту і обговорення питання передачі допомоги.

Про це повідомляє Newsru.co.il.

До Сектора Газа прибули перші партії гуманітарної допомогиПерші автоколони з гуманітарною допомогою прибули до Сектора Газа після встановлення режиму припинення вогню.

В ході візиту державний секретар США зустрінеться з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, міністром закордонних справ Габі Ашкеназі, а також проведе серію зустрічей з представниками МЗС.

Як повідомляється, Блінкен планує обговорити механізм передачі гуманітарної допомоги Сектору Гази без участі в цьому процесі ХАМАСу.

Даний механізм передбачає «гуманітарку» для Сектору Гази через Палестинську автономію, Йорданію, ООН та інші структури.

У дипломатичних колах Ізраїлю допускають, що реалізувати механізм не вдасться через заперечення з боку ХАМАСу. Але є і ті, хто вважають, що тиск з боку США і Єгипту вплинуть на ХАМАС.

Нагадаємо, раніше у Секторі Гази підрахували збитки від обстрілів з боку Ізраїлю - 150 мільйонів доларів. У той же час в Ізраїлі збиток від ракетного обстрілу з боку Сектору Гази оцінили в 77 мільйонів доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: