Сектор Газа назвав суму збитку від ізраїльських обстрілів

Читать на русском
За 10 днів протистояння через дії Армії оборони Ізраїлю було зруйновано не менше двох тисяч будівель
Ілюстративне фотоReuters

У Міністерстві праці Палестинської Автономної адміністрації назвали попередню оцінку збитку, який був нанесений Сектору Газа в результаті військового конфлікту з Ізраїлем. Попередньо палестинські чиновники оцінюють збиток в цифру не менше, ніж 150 млн доларів США.

Про це заявив представник міністерства в Газі Наджі Сархан, повідомляє видання Newsru.co.il.

Так, за 10 днів протистояння через дії Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) було зруйновано не менше двох тисяч будівель, ще 15 тисяч були пошкоджені.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Крім цього, повністю або частково зруйновані чотири мечеті, десятки поліцейських дільниць, більшість виробничих приміщень в промисловій зоні Сектора Газа.

Нагадаємо, ракетні удари між Ізраїлем і Сектором Газа тривали з 10 травня, загострення почалося через зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі. Відомо, що з Сектора Газа в бік Ізраїлю було випущено близько 3700 ракет.

Ізраїльське податкове управління оцінило прямий збиток майну від ракетних обстрілів і вандалізму під час конфлікту з палестинськими угрупованнями в 77 млн доларів США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: